Retreats & Kurser

Ge dig själv den bästa investeringen

Retreats

Tid för maximal återhämtning samtidigt som du får chansen att lära dig om din kropp, ditt nervsystem, och hur du påverkas av inre och yttre stress. Några av de ämnen vi berör under mina retreats är bland annat:

HUR VI KÄNNER IGEN DÅLIG OCH BRA STRES

Yoga, andning, dans och avslappning

ASLAPPNING & BERÖRINGS HÄLSOEFFEKTER

VAD ÄR VILA & VARFÖR ÄR DET VIKTIGT

YOGA - MEDITATION - ANDNINGSÖVNINGAR

ENKLA TEKNIKER FÖR ATT SLAPPNA AV

Fiskabäck, Österlen 3-4 Oktober 2020

Vila och Vara Weekendretreat

Vad är att "bara vara"?

Mitt i Verkeåns naturreservat vid Brösarps magiska backar ligger vackra Fiskabäck Österlen. En gård där lyxen är det enkla, och här bjuder jag in till en hel helg med temat Vila och Vara. Det här är en helg för dig som vill komma bort och göra ingenting alls. En helg i långsamt tempo och kravlöshet. En helg utan prestationskrav. En helg där vi får öva på att inte göra någonting alls. Du ska inte få lära dig någonting, du ska bara få vara. Och vad vore bättre än att landa in till en vacker miljö på Österlen, tystnaden och stillsamheten på landet, närande mat, vackra möten och en sprakande eldstad i yogasalen med stengolv och varma filtar.

Helgens tema är:
– Läkning, hur kan vi ta hand om oss själva för att må bra i kropp, sinne och själ?

Denna helg är öppen för alla från den mer vana yogin till dig som inte har någon förkunskap om yoga. Det här är en helg för dig som vill vila och återhämta dig, men också åka hem med en ökad förståelse över vad yoga gör med oss, och hur vi kan använda yoga för att ta hand om oss och må bra både kroppsligt, själsligt och mentalt.

Verktygen vi kommer att använda är lugn yoga, meditation, självreflektion, närande mat och medveten beröring.

PRAKTISKA DETALJER

När:3-4 oktober 2020. Möjlighet att checka in den fredagen den 2 oktober finns.
Pris: 3900 kr
Incheckning: Lördag förmiddag. Det finns möjlighet att checka in fredag kväll för de som vill sova en extra natt på gården mot en avgift.
Anmälan: mail till mickeolinnea@gmail.com
Mat & logi: Plats i delat rum i japansk futon-säng. Lakan och handdukar ingår. Plant-baserad hälsosam mat ingår.

Stockholm 21 November 2020

Yoga som Medicin med Elin & Anna Viktoria Åkerlund

Heldagsworkshop - även tillgängligt ONLINE

Hur ger du dig dina egna bästa förutsättning för att läka?
Hur mår du som bäst?
Vad har spiritualitet med hälsa att göra?
Hur kan du skriva ditt eget unika recept på välmående?

Det är nya tider, och på grund av rådande omständigheter blir det en liten förändring i den workshop som kommer att erbjudas med Yogadoktorn på Yoga Mana den 21/11. Eftersom vi måste tänka på hälsan först har vi bestämt att Elin inte kommer att kunna sätta sig på tåget till Stockholm på lördag. Vi kommer därför att bjuda in Anna Åkerlund på plats i Stockholm att hålla yogan, och Elin kommer att dela sin workshop online via Zoom. Detta gör att också att hela workshopen kommer att erbjudas online!
För dig som redan anmält dig till den ordinarie workshopen får du som kompensation bjuda in en extra vän att delta online!
Länken kommer att delas kvällen den 20/11.

Elin är yogalärare och läkare med ett genuint intresse för hur kroppen fungerar och hur vi kan optimera kroppens förmåga för självläkning och avslappning för att må bra. Med en bas i ashtanga och vinyasa yoga, men vidareutbildad inom medicinsk och traumaanpassad yoga, delar Elin en yoga baserad på flera olika traditioner och skolor. Hon blandar teori och praktik, vetenskap och filosofi, allt på ett lättbegripligt sätt som attraherar både skeptikern och den erfarna yogautövaren. Hon har själv praktiserat yoga de senaste 10 åren. Hon delar sina tankar och sin kunskap tillsammans med gäster i podcasten Yogadoktorn, med lyssnare over hela norden. Hon har medverkat på flera konferenser och festivaler och bidrar med kunskap, men också med ett brett tänkande kring läkning och livet. Hon gör för närvande ST i allmänmedicin på en vårdcentral i Malmö, och arbetar med en avhandling kring icke-farmakologiska metoder för att öka hälsa hos barn och ungdomar.

Anna Viktoria Åkerlund är utbildad inom Hatha yoga, Yin yoga, Yoga Therapy & linjering, MediYoga, Akhanda Yoga, Myofascial release Therapy och Yoga Nidra. Sedan 6 år har arbetat med yoga i olika former, i synnerhet som verktyg för läkning och återhämtning. Hon håller studioklasser, kurser, workshops, retreats och jobbar även med företag. Hennes intention är att väcka nyfikenhet och inre kontakt genom att dela yoga utan prestation som kan upplevas av alla. Hennes klasser präglas av värme och närvaro.

Om dagen:
Elin och Anna kommer att erbjuda en dag av djupdykning in i yogans värld. Vi kommer att blanda teori med praktik. Du kommer att få yoga, meditera och andas, lyssna och reflektera. Förhoppningsvis går du hem med fler frågor än svar, och med ditt eget unika recept på din väg till välmående och livslust!

PRAKTISKA DETALJER:

Schema:
11.00 : Introduktion och öppningscirkel
11.15-12.30 : Yoga med Anna
12.30-13.00 : Fika och Vila
13.00 -14.00 : Workshop : Ditt eget recept med Elin via Zoom

När: 21 November 11.00-14.00
Pris: 800 kr
Anmälan och betalning: Här!
Det är även möjligt att delta online. Anmälan görs i länken ovan.

Kurser & Drop-In Yoga

Vila & Vara

Drop-in Yoga

En stunds vila och vara i vår vackra yogastudio i stillheten på landet och på åkrarna 30 minuter utanför Malmö. För dig som nybörjare eller dig som vill fördjupa dig i yogan, eller bara vill landa med 75 minuters lugn och ro och återhämtning. Mindre teknik och instruktioner, mer fokus på att bara få vara och vila. Med utgångspunkt ur lugn hatha yoga, medicinsk yoga och yin.

Dessa klasser passar dig som total nybörjare, men passar även dig som har yogat ett tag, men som vill fördjupa dig och bredda dina kunskaper om yoga.

Ps. Drop in möjligt i mån av plats, bokning via sms eller mail!

NÄSTA START
Hösten 2020

VAR : Mellanrummet, Trulstorpsvägen 138, Kyrkheddinge
PRIS : 150 kr/tillfälle
ANMÄLAN : Skicka namn och adress till info@yogadoktorn.se

Yoga som medicin

En heldags workshop

Hur fungerar yoga? Varför är yoga så bra? Kan yoga användas som ett komplement till medicin – och vad har spiritualitet med hälsa att göra?

Arbetar du i sjukvården? Och vill du lära dig mer om yoga samt få inspiration för hur yoga kan användas som komplemet till medicin? Då är det här en dag för dig!
Under denna dag får du lära dig grunderna i yoga och hur yoga kan användas för att stärka hälsa. Här möts den österländska och den västerländska medicinen och synen på människan. Dagen kommer att handla om fysiologi, hälsa, etik, spiritualitet, friskfaktorer och empowerment – allt i en härlig mix, presenterat på ett lättsamt och lättillgängligt sätt så att alla kan hänga med.Vi blandar teori och praktik.

 

NÄSTA WORKSHOP
Mer info kommer snart

VAR : Mer info kommer snart
PRIS : Mer info kommer snart
ANMÄLAN : Mer info kommer snart