Retreats & Kurser

Ge dig själv den bästa investeringen

Retreats

Tid för maximal återhämtning samtidigt som du får chansen att lära dig om din kropp, ditt nervsystem, och hur du påverkas av inre och yttre stress. Några av de ämnen vi berör under mina retreats är bland annat:

HUR VI KÄNNER IGEN DÅLIG OCH BRA STRES

Yoga, andning, dans och avslappning

ASLAPPNING & BERÖRINGS HÄLSOEFFEKTER

VAD ÄR VILA & VARFÖR ÄR DET VIKTIGT

YOGA - MEDITATION - ANDNINGSÖVNINGAR

ENKLA TEKNIKER FÖR ATT SLAPPNA AV

Fiskabäck, Österlen 3-4 Oktober 2020

Vila och Vara Weekendretreat

Vad är att "bara vara"?

Mitt i Verkeåns naturreservat vid Brösarps magiska backar ligger vackra Fiskabäck Österlen. En gård där lyxen är det enkla, och här bjuder jag in till en hel helg med temat Vila och Vara. Det här är en helg för dig som vill komma bort och göra ingenting alls. En helg i långsamt tempo och kravlöshet. En helg utan prestationskrav. En helg där vi får öva på att inte göra någonting alls. Du ska inte få lära dig någonting, du ska bara få vara. Och vad vore bättre än att landa in till en vacker miljö på Österlen, tystnaden och stillsamheten på landet, närande mat, vackra möten och en sprakande eldstad i yogasalen med stengolv och varma filtar.

Helgens tema är:
– Läkning, hur kan vi ta hand om oss själva för att må bra i kropp, sinne och själ?

Denna helg är öppen för alla från den mer vana yogin till dig som inte har någon förkunskap om yoga. Det här är en helg för dig som vill vila och återhämta dig, men också åka hem med en ökad förståelse över vad yoga gör med oss, och hur vi kan använda yoga för att ta hand om oss och må bra både kroppsligt, själsligt och mentalt.

Verktygen vi kommer att använda är lugn yoga, meditation, självreflektion, närande mat och medveten beröring.

PRAKTISKA DETALJER

När:3-4 oktober 2020. Möjlighet att checka in den fredagen den 2 oktober finns.
Pris: 3900 kr
Incheckning: Lördag förmiddag. Det finns möjlighet att checka in fredag kväll för de som vill sova en extra natt på gården mot en avgift.
Anmälan: mail till mickeolinnea@gmail.com
Mat & logi: Plats i delat rum i japansk futon-säng. Lakan och handdukar ingår. Plant-baserad hälsosam mat ingår.

Start januari 2021

Nybörjarkurs i Yoga

I Kyrkheddinge

Kom ifrån stressen och lär dig varva ner med yoga!

Det här är en grundkurs för dig som är total nybörjare, eller för dig som yogat på egen hand ett tag, men som vill fördjupa dina kunskaper i yoga. I vackra lilla yoga studion på landet utanför Kyrkheddinge får du möjlighet att varje vecka i åtta veckor djupdyka i yogan. Här, möter lugnet på landet lugnet i yogan, och det är ett ypperligt tillfälle att varva ner i en vacker miljö, och samtidigt lära dig fina verktyg och redskap från yogan för att bli bekväm i din egen praktik framöver. Med bas i Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Traumaanpassad yoga samt MediYoga, kommer du att få lära dig olika asanas (positioner), sekvenser, basala andningstekniker samt djupavslappning. Vi kommer även att gå igenom bandhas, linjering, samt filosofi. Efter denna kurs kommer du att ha god kännedom om yoga, och lättare kunna fortsätta med yoga på egen hand.

Elin är yogalärare och läkare med ett genuint intresse för hur kroppen fungerar och hur vi kan optimera kroppens förmåga för självläkning och avslappning för att må bra. Med en bas i ashtanga och vinyasa yoga, men vidareutbildad inom medicinsk och traumaanpassad yoga, delar Elin en yoga baserad på flera olika traditioner och skolor. Hon blandar teori och praktik, vetenskap och filosofi, allt på ett lättbegripligt sätt som attraherar både skeptikern och den erfarna yogautövaren. Hon har själv praktiserat yoga de senaste 10 åren. Hon har medverkat på flera konferenser och festivaler och bidrar med kunskap, men också med ett brett tänkande kring läkning och livet.

PRAKTISKA DETALJER:

När: Varje onsdag 18.45-20.00 i 8 veckor med start 19 januari
Pris: 1350 Kr
Var: I Studio Trulstorp, Trulstorpsvägen 138, utanför Kyrkheddine
Anmälan och betalning: Maila till elin@yogadoktorn.se för mer info och anmälan

Kurser & Drop-In Yoga

Måndagsklasser

Drop-in Yoga

Måndagar i Studio Trulstorp bjuder vi till en variation av yogaklasser, dans, breathwork och meditation med olika lärare i vår vackra yogastudio i stillheten på landet och på åkrarna 30 minuter utanför Malmö. För dig som nybörjare eller dig som vill fördjupa dig i yogan, eller bara vill landa med 75 minuters lugn och ro och återhämtning. Mindre teknik och instruktioner, mer fokus på att bara få vara och vila och ha kul!

Dessa klasser passar dig som total nybörjare, men passar även dig som har yogat ett tag, men som vill fördjupa dig och bredda dina kunskaper om yoga.

Ps. Drop in möjligt i mån av plats, bokning via sms eller mail till elin@yogadoktorn.se

NÄSTA START
Våren 2021

VAR : Stuido Trulstorp, Trulstorpsvägen 138, Kyrkheddinge
PRIS : 150 kr/tillfälle
ANMÄLAN : till elin@yogadoktorn.se

Yoga som medicin

En heldags workshop

Hur fungerar yoga? Varför är yoga så bra? Kan yoga användas som ett komplement till medicin – och vad har spiritualitet med hälsa att göra?

Arbetar du i sjukvården? Och vill du lära dig mer om yoga samt få inspiration för hur yoga kan användas som komplemet till medicin? Då är det här en dag för dig!
Under denna dag får du lära dig grunderna i yoga och hur yoga kan användas för att stärka hälsa. Här möts den österländska och den västerländska medicinen och synen på människan. Dagen kommer att handla om fysiologi, hälsa, etik, spiritualitet, friskfaktorer och empowerment – allt i en härlig mix, presenterat på ett lättsamt och lättillgängligt sätt så att alla kan hänga med.Vi blandar teori och praktik.

 

NÄSTA WORKSHOP
Mer info kommer snart

VAR : Mer info kommer snart
PRIS : Mer info kommer snart
ANMÄLAN : Mer info kommer snart