Retreats & Kurser

Ge dig själv den bästa investeringen

Retreats

Tid för maximal återhämtning samtidigt som du får chansen att lära dig om din kropp, ditt nervsystem, och hur du påverkas av inre och yttre stress. Några av de ämnen vi berör under mina retreats är bland annat:

HUR VI KÄNNER IGEN DÅLIG OCH BRA STRES

Yoga, andning, dans och avslappning

ASLAPPNING & BERÖRINGS HÄLSOEFFEKTER

VAD ÄR VILA & VARFÖR ÄR DET VIKTIGT

YOGA - MEDITATION - ANDNINGSÖVNINGAR

ENKLA TEKNIKER FÖR ATT SLAPPNA AV

Fiskabäck, Österlen 3-4 Oktober 2020

Vila och Vara Weekendretreat

Vad är att "bara vara"?

Mitt i Verkeåns naturreservat vid Brösarps magiska backar ligger vackra Fiskabäck Österlen. En gård där lyxen är det enkla, och här bjuder jag in till en hel helg med temat Vila och Vara. Det här är en helg för dig som vill komma bort och göra ingenting alls. En helg i långsamt tempo och kravlöshet. En helg utan prestationskrav. En helg där vi får öva på att inte göra någonting alls. Du ska inte få lära dig någonting, du ska bara få vara. Och vad vore bättre än att landa in till en vacker miljö på Österlen, tystnaden och stillsamheten på landet, närande mat, vackra möten och en sprakande eldstad i yogasalen med stengolv och varma filtar.

Helgens tema är:
– Läkning, hur kan vi ta hand om oss själva för att må bra i kropp, sinne och själ?

Denna helg är öppen för alla från den mer vana yogin till dig som inte har någon förkunskap om yoga. Det här är en helg för dig som vill vila och återhämta dig, men också åka hem med en ökad förståelse över vad yoga gör med oss, och hur vi kan använda yoga för att ta hand om oss och må bra både kroppsligt, själsligt och mentalt.

Verktygen vi kommer att använda är lugn yoga, meditation, självreflektion, närande mat och medveten beröring.

PRAKTISKA DETALJER

När:3-4 oktober 2020. Möjlighet att checka in den fredagen den 2 oktober finns.
Pris: 3900 kr
Incheckning: Lördag förmiddag. Det finns möjlighet att checka in fredag kväll för de som vill sova en extra natt på gården mot en avgift.
Anmälan: mail till mickeolinnea@gmail.com
Mat & logi: Plats i delat rum i japansk futon-säng. Lakan och handdukar ingår. Plant-baserad hälsosam mat ingår.

Stockholm 21 November 2020

Yoga som Medicin

Heldagsworkshop - även tillgängligt online!

Hur ger du dig dina egna bästa förutsättning för att läka?
Hur mår du som bäst?
Vad har spiritualitet med hälsa att göra?
Hur kan du skriva ditt eget unika recept på välmående?

”Som läkare möter jag ofta stressade personer. Vi stressar för att vi ska hinna med saker och ting. Vi stressar över vad vi borde prestera och klara av. Vi stressar över livet och vår hälsa. Vi stressar för att vi är rädda för att vara ensamma, och för att vi har för svårt att säga nej. Det gör ont i mig att se vad stressen gör med oss, både i kroppen och i vår relation till livet i stort. Så ofta vill jag bara säga, att andas och slappna av är den bästa medicinen. Att lära oss att hitta hem till oss själva, och lära sig egna verktyg för att varva ner istället för att varva upp. Yoga har för mig personligen varit den allra bästa medicinen, det är därför jag aldrig kommer att sluta dela med mig av den! Jag vill bara att alla ska må bra, och jag vill att alla ska få ta del av hur små och enkla verktyg som vi faktiskt kan ta hjälp av för att skapa ett mycket bättre liv för oss själva och vår omvärld”

Om dagen:
Elin kommer till YogaMana för att erbjuda en dag av djupdykning in i yogans värld. Vi kommer att blanda teori med praktik. Du kommer att få yoga, meditera och andas, lyssna och reflektera. Förhoppningsvis går du hem med fler frågor än svar, och med ditt eget unika recept på din väg till välmående och livslust!

PRAKTISKA DETALJER:

Ungefärligt schema:

11.00 : Introduktion och öppningscirkel
11.15-12.30 : Yoga
12.30-13.00 : Fika och Vila
13.00 -14.00 : Workshop : Ditt eget recept

När: 21 November 11.00-14.00
Pris: 850 kr
Anmälan och betalning: Här!
Det är även möjligt att delta online. Anmälan görs i länken ovan.

Kurser & Drop-In Yoga

Vila & Vara

Drop-in Yoga

En stunds vila och vara i vår vackra yogastudio i stillheten på landet och på åkrarna 30 minuter utanför Malmö. För dig som nybörjare eller dig som vill fördjupa dig i yogan, eller bara vill landa med 75 minuters lugn och ro och återhämtning. Mindre teknik och instruktioner, mer fokus på att bara få vara och vila. Med utgångspunkt ur lugn hatha yoga, medicinsk yoga och yin.

Dessa klasser passar dig som total nybörjare, men passar även dig som har yogat ett tag, men som vill fördjupa dig och bredda dina kunskaper om yoga.

Ps. Drop in möjligt i mån av plats, bokning via sms eller mail!

NÄSTA START
Hösten 2020

VAR : Mellanrummet, Trulstorpsvägen 138, Kyrkheddinge
PRIS : 150 kr/tillfälle
ANMÄLAN : Skicka namn och adress till info@yogadoktorn.se

Yoga som medicin

En heldags workshop

Hur fungerar yoga? Varför är yoga så bra? Kan yoga användas som ett komplement till medicin – och vad har spiritualitet med hälsa att göra?

Arbetar du i sjukvården? Och vill du lära dig mer om yoga samt få inspiration för hur yoga kan användas som komplemet till medicin? Då är det här en dag för dig!
Under denna dag får du lära dig grunderna i yoga och hur yoga kan användas för att stärka hälsa. Här möts den österländska och den västerländska medicinen och synen på människan. Dagen kommer att handla om fysiologi, hälsa, etik, spiritualitet, friskfaktorer och empowerment – allt i en härlig mix, presenterat på ett lättsamt och lättillgängligt sätt så att alla kan hänga med.Vi blandar teori och praktik.

 

NÄSTA WORKSHOP
Mer info kommer snart

VAR : Mer info kommer snart
PRIS : Mer info kommer snart
ANMÄLAN : Mer info kommer snart