YOGA FÖR TJEJER 16-20 år

Längtar du efter ett ställe där du bara får vara du? Ett ställe där du kan få vara dig själv, precis som du är. En grupp där du kan utvecklas, lära känna mer av dig själv, och lära känna andra, som är precis som du. Kravlöst. Är du tjej mellan 16-20 år? Då kanske den här gruppen är något för dig.

En stark tjej är en frisk tjej.

Tjejer i tonåren tillhör den grupp där den psykiska ohälsan har ökat allra mest dom senaste åren. Varför då? Anledningarna är många, men teorier man ofta diskuterar är tjejernas förmåga att se på sig själv från ett utifrånperspektiv, ständiga krav från omgivningen på hur man ska se ut och vara, och inre krav på prestation. Det kan vara svårt att få kontakt med sig själv när livet går sådär fort. Då är det lätt att bli otrygg, och stressen tar över.

Kravlöshet har visat sig vara en nyckelfaktor för att ta fram glädje, och skapa det där utrymmet där man bara får vara precis som man är. För mig personligen var yogan en stor räddning. Det har också visat sig i flera studier att yoga är bra för att stärka självkänsla, inre trygghet, empowerment, meningsfullhet och en inre styrka och tro på sig själv. Yoga är dessutom extremt bra för att slappna av, och för att lära sig att skapa det där utrymmet där man bara kan få vara precis den man är.

Jag tror, att en stark tjej är en frisk tjej. En stark tjej är en tjej som känner sig själv och sin kropp. En tjej som har integritet, vet vart sina gränser går, och som kan uttrycka dom. En stark tjej är en tjej som kan slappna av i sig själv. En tjej som tror på sig själv och som inte behöver andras bekräftelse för att duga. En tjej som känner att hon passar in utan att behöva anpassa sig efter någon annan. En tjej som är precis den hon är. Då skapas dom allra bästa förutsättningarna för en härlig framtid.

Vill du utvecklas i en trygg grupp där vi yogar, slappnar av, pratar om vi vill, men framförallt – bara är.
Är du tjej mellan 16-20 år?
Då är kanske den här gruppen något för dig?

Vi kommer att vara en grupp på max 12 tjejer som träffas 10 gånger under hösten med start i september.
Pris, 1000 kr.

Låter det här som något för dig?

Maila mig för mer info, elin@yogadoktorn.se

”Vad har vi att vinna på att satsa på våra barn och ungdomar? – hela vår framtid.”

About the author

Leave a Reply

Yoga Doktorn

Med en fot i forskning/medicin och en i det österländska perspektivet av välmående har jag samlat på mig kunskap om hur vi kan hand tar hand om oss själva och må bra.

Kategorier

Nyhetsbrev